De lekkerste boekweitproducten uit Drenthe

De lekkerste lokale boekweit producten

Boekweit is niet alleen lekker, maar ook heel gezond, dankzij de vele vitamines, mineralen en vezels die het bevat. Bovendien is boekweit van nature glutenvrij. In Drenthe en Nederland zijn verschillende ondernemers die de lekkerste producten maken met lokale boekweit. Heb je zin in heerlijke boekweitpannenkoeken, boekweit pasta of ga je voor een lekkere boekweit granola als ontbijt? Wij zetten een aantal lokale aanbieders op een rij. Geniet en proef zelf het verschil!

Geerts Best in Zuidwolde

Naast koolzaad en veldbonen teelt boer Geert Lindenhols uit Zuidwolde ook boekweit. Zijn prachtige perceel is te herkennen aan het bord: “Hier groeit jouw pannenkoek”. Zijn producten zijn te koop via een online webshop. Op 24 augustus lanceert Geert zijn eigen pannenkoekenmix met boekweit. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan nu aan voor de bijeenkomst!

Bezoek de webshop

 

Het Ambacht in Ruinerwold

Boer Nick van den Pol runt samen met zijn vrouw Rosa ‘Het Ambacht’ in Ruinerwold. Een winkel met lokale producten en tegelijkertijd een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Nick teelt boekweit op een stuk grond bij het Dwingelderveld. Deze boekweit verwerkt hij tot pannenkoekenmix, granola en bier. Ben je in de buurt? Neem dan zeker even een kijkje in deze prachtige winkel. Of lees hier het verhaal van Nick. 

Bezoek de website van ‘Het Ambacht’

 

Land van Ons

Land van Ons is een coöperatie die namens zo’n 28.000 burgers landbouwgrond koopt. De grond verpachten ze aan boeren die de biodiversiteit herstellen. Een deel van de oogst van deze boeren gaat naar Land van Ons om de lekkerste producten van te maken – en ze hebben een groot aanbod boekweit producten. Op de website vind je allerlei recepten met boekweit en leuke cadeaupaketten. Ook kun je los boekweitmeel kopen. En een deel van de boekweit wordt geteeld door boer Kees Sijbenga uit Hooghalen! 

Boekweithoning, boekweitzaad en meer

 

Professor Pannenkoek

Wat is er lekkerder en eenvoudiger dan een zelf gebakken pannenkoek, flensje of crêpe? De professor is altijd op zoek naar nieuwe smaken en producten van eigen bodem. Hij gebruikt ook boekweit voor zijn pannenkoekenmixen, deels uit Nederland. In een monumentale boerderij in een het museumdorpje Orvelte is hij bijna dagelijks aan het bakken. Benieuwd naar zijn mixen? Neem dan een kijkje in de webshop.

Bestel je favoriete mix

Mis je nog aanbieders? Laat het ons weten!