NMF Drenthe Podium (6 nov) met Merlijn Twaalfhoven

2 oktober 2024

NMF Drenthe Podium met Merlijn Twaalfhoven: Burgerkracht voor een klimaatpositieve toekomst

Kom je op 6 november naar de allereerste NMF Drenthe Podium avond in Assen? Toekomstdenker en componist Merlijn Twaalfhoven laat ons op een andere manier kijken naar de toekomst: vanuit menskracht en verbondenheid. Deze creatieve (en gratis) avond is voor iedereen met zorgen en ideeën over de toekomst. Voel je welkom!

Zelfs met ‘groene’ groei en een snelle energietransitie gaan we klimaatverandering niet genoeg afremmen. We zoeken onze oplossingen nu vaak in de techniek, maar is dat genoeg? Of zijn wij, de mensen en gemeenschappen, een veel groter deel van de oplossing? En hoe dan? Samen met de bevlogen Merlijn Twaalfhoven gaan we hier op speelse wijze mee aan de slag, in de prachtige theaterzaal de Schalm in Podium Zuidhaege.

Datum: 6 november
Tijd: 19:15 – 22:00
Locatie: Assen, Podium Zuidhaege
Kosten: geen (aanmelden verplicht)

Ik meld me aan

Over Merlijn Twaalfhoven

Merlijn is componist en theatermaker, maar vooral een bevlogen toekomstdenker én doener. Hij groeide op in Wapserveen. Merlijn werkte veel in conflictgebieden, met vluchtelingen en op plekken met grote maatschappelijke uitdagingen. In zijn boek Het is aan ons  laat hij zien hoe ieder van ons een rol van betekenis kan spelen bij het aanpakken van grote en kleine wereldproblemen als wij de kunstenaar in onszelf activeren. In 2017 richtte hij The Turn Club op, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals en bruggenbouwers die urgente vraagstukken aanpakken met een kunstenaarsmindset.

Wat is het NMF Drenthe Podium?

Op het NMF Drenthe Podium bekijken we duurzame thema’s van een creatieve kant en geven we inspirerende mensen het podium. De avonden zijn een verassende mix van creativiteit en inhoud – met ruimte voor goede gesprekken.

Programma (voorlopig)

  • Kunstzinnige start met Merlijn Twaalfhoven
  • Burgerkracht in Drenthe (NMF Drenthe)
  • In gesprek over de toekomst: van droombeelden naar acties voor klimaatpositieve gemeenschappen
  • Afsluiting door Merlijn Twaalfhoven

Voor wie?

NMF Drenthe Podium is er voor iedereen met zorgen over de toekomst. Voor iedereen die meer wil weten over wat er al allemaal gebeurt in Drenthe. Voor iedereen die anderen wil ontmoeten en in gesprek wil gaan, of die juist liever luistert. Voor iedereen die actief is in een gemeenschap, of graag actiever wordt, of weinig tijd heeft maar gewoon graag wil meedenken. En ook voor iedereen die gewoon zin heeft in een inspirerende avond!

Aanmelden