Noordelijke Dagbladen Presenteren de Duurzame Dertig

30 september 2024

Noordelijke Dagbladen presenteren de Duurzame Dertig:

Welk initiatief uit Drenthe, Friesland of Groningen verdient jouw stem?

Voor het derde jaar op rij presenteren de drie noordelijke dagbladen — Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad — de Duurzame Dertig. De noordelijke Natuur- en Milieufederaties steunen dit initiatief en maken deel uit van de jury.

Winnaars Duurzame Dertig 2022
Winnaars Duurzame Dertig 2022

Uit alle inzendingen van de afgelopen maanden heeft de jury nu per categorie 10 genomineerden gekozen. De categorieën zijn: Mens en Maatschappij, Duurzame en Circulaire Start-ups, en Innovatie en Design.

Van kleine particuliere projecten tot veelbelovende bedrijfsmatige aanpakken, alle inzendingen zijn bedacht en uitgevoerd in Drenthe, Fryslân en/of Groningen, met als doel bij te dragen aan een betere wereld. Dit varieert van het terugdringen van het gebruik van schadelijke stoffen tot energiebesparing en het bevorderen van bewustwording over het gebruik van materialen.

De geselecteerde initiatieven worden de komende week in de dagbladen en op digitale media gepresenteerd, en iedereen krijgt de kans om zijn of haar stem uit te brengen op de favoriet. Je leest hier meer over de Duurzame Dertig.

Breng je stem uit

De publieksronde is nu geopend! Tot en met 12 oktober kun je hieronder stemmen op jouw topkandidaat:

Stem hier!