Over de workshops
1. GreenField Project
In deze workshop neemt Erik Luisman, Sustainability & Business Development van Vepa en de Fair Furniture Group je mee in de circulaire en natuurinclusieve speeltuin van 30.000 m2. Hier is veel mogelijk, als het maar bijdraagt aan een betekenisvolle, duurzame en gezonde wereld. Deze unieke groene zone bij de productie- en Fair Furniture Academy locatie in Emmen is uitgegroeid tot de ultieme kennistuin. In het GreenField zie, voel, ruik en proef je wat Vepa belangrijk vindt: sociaal en circulair ondernemen, duurzaamheid en biodiversiteit.
2. Natuurinclusieve ontwikkeling van vakantieparken
Een natuurinclusieve inrichting van vakantieparken wordt in Drenthe steeds belangrijker. Niet alleen wil een toerist het Drenthe-gevoel terugzien in de accommodatie. Een natuurinclusieve benadering van ontwerp, inrichting en beheer van vakantieparken draagt ook bij aan behoud en bevordering van de basiskwaliteit natuur. In andere provincies is dit ook een actueel onderwerp. Het programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe heeft met zo’n 50 vakantieparken ervaring opgedaan met natuurinclusief ontwerp, plantdagen en de cursus Natuur op je park. Projectleider Sylvie Uenk vertelt hierover. Annemarijne van der Meulen, tuin- en landschapsontwerper bij Donker Design, laat zien dat er op meer vlakken een win-win situatie ontstaat als we goed kijken naar landschappelijke inpassing in combinatie met de doelgroep.
3. Serious game Nature Based Solutions
De transitie naar natuurinclusieve steden is een complex proces dat een andere benadering vraagt. Door middel van een actief rollenspel laten Elan Redekop en Deborah Lambert van Felixx Landscape Architects & Planners deelnemers ervaren hoeveel verschillende standpunten en belangen er zijn. Alle deelnemers zullen zich aan de hand van een Drentse case moeten inleven in een andere identiteit en met deze inzichten samenwerken om innovatieve ontwerpoplossingen te vinden waar alle belanghebbenden baat bij hebben. Aan deze workshop kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.
4. Gezonde Buurten
In deze workshop vertelt Wim Meijberg van IVN Natuureducatie over de aanpak van Gezonde Buurten. In vijftien gemeenten waaronder Hoogeveen werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG met bewoners, van jong tot oud, samen om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen. Daarmee krijgt natuur weer een plek in de wijk en levert de groene plek ook een bijdrage aan de gezondheid en sociale verbinding.
Meld je aan